AKTUELNO

Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima, rekao je ministar odbrane u Parizu.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je na Međunarodnom sajmu aeronautike i svemira u Parizu da srpsko naoružanje može da bude korišćeno i na najsavremenijim sistemima.

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana naše vojske intenzivno se razvijaju i mi ulažemo mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju. Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima - rekao je ministar Aleksandar Vulin na 53. Salonu "Pariz Er Šou 2019".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, on je istakao da je opremanje i naoružavanje "Erbasovog" helikoptera H-145M srpskim naoružanjem izazvalo veliku pažnju svih učesnika Salona i svi žele da znaju kako je to Srbija uspela to da učini.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Vojska Srbije je na 'Pariz Er Šou 2019' imala šta da vidi, ali svakako i da ponudi - dodao je Vulin.

On je rekao i da je srpska delegacija u Parizu razgovarala i sa zvaničnicima francuskog Ministarstva odbrane o nastavku vojno-vojne saradnje dve zemlje, kao i o "pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli (u julu) u Beogradu".

Foto: Ministarstvo odbrane

Delegacija Ministrstva odbrane obišla je danas štand kompanije "Erbas" na kojem je izložen višenamenski helikopter "Erbas H-145M" sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija "Rosoboronexport" i "RSK MiG" i "Rušian Helicopter" iz Rusije, "Thales" i "Safran" iz Francuske, "Hensoldt" iz Nemačke i "Rafael" iz Izraela.

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže kod Pariza, koji se održava od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.

Foto: Ministarstvo odbrane

Današnjoj poseti Sajmu u Parizu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Pariz

'